Sardynki saor

Sardynki saor
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sardynkom odciąć głowy. Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek i odfiletować. Ocet przelać na głęboką patelnię. Dorzucić orzechy pinii, rodzynki, cukier i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę. Na koniec do marynaty dodać natkę pietruszki. Ryby obtoczyć w mące i podsmażać na patelni z rozgrzaną oliwą, aż nabiorą złocistego koloru. Przełożyć na talerz i polać marynatą. .

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE