Sardynki saor

Sardynki saor
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sardynkom odciąć głowy. Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek i odfiletować. Ocet przelać na głęboką patelnię. Dorzucić orzechy pinii, rodzynki, cukier i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę. Na koniec do marynaty dodać natkę pietruszki. Ryby obtoczyć w mące i podsmażać na patelni z rozgrzaną oliwą, aż nabiorą złocistego koloru. Przełożyć na talerz i polać marynatą. .

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA