Sola w sosie jagodowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 4 duże filety z soli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki jagód
- 0,5 szklanki śmietanki 36%
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Przygotuj wcześniej puree z ziemniaków wg przepisu, który lubisz. Ubij śmietanę na sztywno, wstaw do lodówki. Jagody zmiksuj. Rozpuść masło na średnim ogniu i uduś na nim solę tak, aby odparowała z niej woda, posól i popieprz. Tuż przed podaniem wymieszaj bitą śmietanę z jagodami. Ułóż na talerzu łyżką do lodów 3 gałki ziemniaków, filet z soli, a na nim połóż dużą łyżkę śmietany z jagodami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze