Czekoladowy budyń z chilli

Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 1 l mleka sojowego (może być waniliowe)
- 5 łyżek mąki kukurydzianej
- 4 łyżki cukru
- cukier wanilinowy/naturalna wanilia
- 2 łyżki kakao 100%
- 1 papryczka chilli
- orzeszki piniowe
- rodzynki do ozdoby
Przygotowanie:
Zagotuj 0,75 l mleka sojowego z cukrem i wanilią. W 0,25 l wymieszaj dokładnie mąkę kukurydzianą i kakao. Do ugotowanego mleka dodaj szczyptę drobno posiekanego chilli i resztę mleka z mąką i kakao. Zagotuj do zagęszczenia. Wlej do salaterek, na wierzch dodaj prażone orzechy piniowe i parę rodzynek.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze