Zupa cebulowa

Oceń przepis:
Składniki:
- 5-6 różnych rodzajów cebuli
- 1 litr warzywnego bulionu
- ¼ szklanki cydru
- świeży tymianek
- świeża szałwia
- ser żółty
- masło
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Na maśle smażymy pokrojoną cebule: cukrową, czosnkową, perłową.
Gdy cebule się zeszklą, zalewamy je bulionem.
Dolewamy ¼ szklanki cydru. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Idealnym dodatkiem do zupy będą grzanki. Kawałki bułki podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i tartym żółtym serem.
Gdy cebule się zeszklą, zalewamy je bulionem.
Dolewamy ¼ szklanki cydru. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Idealnym dodatkiem do zupy będą grzanki. Kawałki bułki podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i tartym żółtym serem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze