Tajska zupa kokosowa z kurczakiem

Tajska zupa kokosowa
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesmażamy na 1 łyżce oleju pastę curry, dolewamy mleczko kokosowe, dodajemy trawę cytrynową, listki limonki i poszatkowaną chili i imbir.
Doprawiamy mleczko sokiem z limonki, sosem rybnym, chili z suszonymi rybami i cukrem.
Na koniec dodajemy kurczaka pokrojonego w nieduże kawałki, podgrzewamy ok. 10 minut.
Serwujemy z pomidorkami koktajlowymi, świeżą kolendrą i szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA