Sałatka z kraba i melona

Sałatka z kraba i melona
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Tobie i Matt (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Przygotowanie:


Składniki
1-2 małe strączki chili Scott bonnett
½ łyżki sosu rybnego
2 soczyste limonki
1 łyżka białego cukru
300 g świeżego mięsa krabów
400 g arbuza
1 garstka świeżych liści kolendry, umytych i grubo posiekanych

Przygotowanie
Włóż chili do moździerza i zmiażdż na pastę, dolej sos rybny, a następnie tyle soku z limonki, aż ostry i kwaśny smak się zrównoważą. Dopraw cukrem. Zalej mięso krabów dressingiem z moździerza. Wyjmij łyżką miąższ z arbuza, rozłóż na talerzach, a na wierzch nałóż doprawione krabowe mięso i przybierz kolendrą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE