Kanapka z pieczoną wołowiną i serem oraz sałatka coleslaw z jabłkiem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 kromki chleba żytniego
- kilka plastrów pieczeni wołowej
- kilka plastrów sera
- 1 pokrojony pomidor
- musztarda miodowa
- sól i pieprz
Sałatka:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki szczypiorku
- 3 łyżki natki pietruszki
- 1 zielone jabłko
- 2 małe marchewki
- 2 filiżanki poszatkowanej kapusty
- 2 dymki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Chleb posmarować musztardą. Na każdej kromce położyć 2-3 plastry pieczeni, pomidora i sera. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować przez 2 minuty, żeby ser się stopił.
Składniki sałatki posiekać. Wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
Składniki sałatki posiekać. Wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z wołowiny
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze