Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym

Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Przepis

Rybę należy wyfiletować i pokroić w cienkie plasterki jak do „sashimi”. Podobnie ananasa i przełożyć nim rybę. Każdy plasterek ryby marynujemy w Goda Masala, układamy w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C na około 12 minut. Po 2 minutach wlewamy mleko kokosowe. Dekorujemy listkami bazylii i plasterkami chili.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE