Wątróbka z gruszkami i dżemem z gorzkich pomarańczy na sałacie

Wątróbka z gruszkami i dżemem z gorzkich pomarańczy na sałacie
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka, Podroby

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i błonek i moczymy w mleku.
Gruszki obieramy i kroimy w ósemki.
Rozgrzewamy masło, wątróbki odsączamy i obtaczamy w mące, układamy na gorącej patelni. Od razu dorzucamy do nich gruszki, szalotki pokrojone na pół lub ćwiartki. Wątróbki odwracamy na drugą stronę, dodajemy dżem, musztardę i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy wątróbki z patelni, a resztę dosmażamy krótko.
Na talerzach rozkładamy sałatę porwaną na mniejsze kawałki, układamy na niej wątróbkę i gruszki z szalotkami. Serwujemy z bagietką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE