Pudding z czarnego ryżu

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ryż zalać wodą w rondelku. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż. Wygarnąć nasiona. Dodać je do ryżu razem ze strąkiem. Dołożyć pozostałe składniki z wyjątkiem mleczka kokosowego. Gotować30-45 minut, aż ryż będzie miękki. Jeśli jest zbyt gęsty dolać wody, jeśli za rzadki, gotować dłużej. Dosłodzić cukrem palmowym. Zmiksować mleczko kokosowe z bananami. Podawać ryż w małych miseczkach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE