Sorbet wiśniowy Martini

Sorbet z Martini
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 0,5 kg mrożonych wiśni
  • 2-3 łyżki konfitury z płatków róż
  • 6-8 małych bezików, pokruszonych
  • kilka kropel olejku różanego
  • 150 ml Martini rosato

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze. Przełóż do płaskiego pojemnika, wstaw na godzinę do zamrażalnika, lub podawaj od razu. Możesz ozdobić pucharki płatkami róż i listkami mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA