Tomasz Deker

Strudel jabłkowy


Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

odsłon: 52

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g mąki pszennej

4 g cukru

szczypta soli

20 g jajek

20 g oleju

75 g zimnej wody

 

Nadzienie:

6 dużych jabłek

30 g bułki tartej

50 g orzechów włoskich

5 g cynamonu

30 g rozpuszczonego masła

Przygotowanie:

Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta umieść w mikserze i wyrób elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto zawiń w folię, odłóż do lodówki na minimum godzinę.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkuj bardzo cienko. Na tak rozwałkowane ciasto nałóż jabłka wymieszane z bułką tartą, orzechami i rodzynkami. Wszystko razem zwiń w strudel i na koniec posmaruj rozpuszczonym masłem.
Strudel piecz w temp. 180 stopni C około 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Makaroniki z kremem karmelowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Czekoladowe brownie z orzechami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.31)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ciasto marchewkowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.