Tort Pischinger

Tort Pischinger
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

  • 250 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 25 ml rumu
  • 2 żółtka
  • 50 g czekolady
  • 1 paczka wafli
  • ew. 80 g orzechów laskowych lub włoskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ucieramy masło z żółtkami i cukrem do białości, dodajemy roztopioną czekoladę (garnek z czekoladą wkładamy do naczynia z gorącą wodą) i drobno posiekane lub zmielone orzechy. Na koniec dolewamy kieliszek rumu. Masę mieszamy i smarujemy nią wafle, kładąc jeden na drugim. Cały tort dociskamy i stawiamy w chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Można wierzch tortu posmarować pozostałą masą i udekorować czekoladą lub orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA