Tort Pischinger

Tort Pischinger zobacz Tort Pischinger 2018-06-19 13:01:12
Tort Pischinger
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

  • 250 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 25 ml rumu
  • 2 żółtka
  • 50 g czekolady
  • 1 paczka wafli
  • ew. 80 g orzechów laskowych lub włoskich

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ucieramy masło z żółtkami i cukrem do białości, dodajemy roztopioną czekoladę (garnek z czekoladą wkładamy do naczynia z gorącą wodą) i drobno posiekane lub zmielone orzechy. Na koniec dolewamy kieliszek rumu. Masę mieszamy i smarujemy nią wafle, kładąc jeden na drugim. Cały tort dociskamy i stawiamy w chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Można wierzch tortu posmarować pozostałą masą i udekorować czekoladą lub orzechami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE