Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 paczka razowego makaronu spaghetti

pół pęczka drobno posiekanego jarmużu

1 łyżka oliwy

2 ząbki czosnku

1 małe opakowanie wędzonego tofu

1 filiżanka pokrojonych pomidorów

3 łyżki wegańskiego pesto

1 łyżeczka chili w płatkach (opcjonalnie)

sok i skórka z 1 cytryny

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed odcedzeniem na dnie cedzaka ułożyć jarmuż. Przelać go wodą z makaronu, żeby zmiękł.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek. Dodać tofu, pomidory i pesto. Wymieszać. Na koniec dołożyć makaron z jarmużem. Przyprawić sokiem z cytryny i chili.

powrót

Podobne przepisy

Kluska miedzianogórska
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Tajskie krewetki w czerwonym curry, z makaronem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.