Makaron fusilli z młodym szpinakiem, pomidorami i cielęciną

Makaron fusilli z młodym szpinakiem, pomidorami i cielęciną
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Spalony? (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

2 plasterki szynki parmeńskiej położyć na suchej patelni i suszyć na małym ogniu. Makaron ugotować na półtwardo (al dente) w osolonej wodzie z niewielką ilością oliwy. Szpinak umyć i sparzyć w osolonej wodzie. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Cielęcinę oczyścić i pokroić w cienkie paski. Świeże pomidory obrać, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. 4 plasterki szynki parmeńskiej i suszone pomidory pokroić w cienkie paski. Bazylię i natkę pietruszki drobno posiekać.
Na rozgrzaną oliwę dać czosnek i cielęcinę, szynkę parmeńską, a następnie delikatnie podsmażyć.
Dodać pomidory, szpinak, makaron i posiekane zioła, a następnie doprawić do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Gotową potrawę podawać z cienkimi płatkami parmezanu, pomidorkiem koktajlowym udekorować wysuszonym plastrem szynki parmeńskiej, świeżymi ziołami i oliwkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE