Penne z sosem grzybowym

Penne z sosem grzybowym
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Por podsmażyć na oliwie, dodać czosnek i anchois. Smażyć przez 30 sekund. Dodać grzyby i smażyć, aż zmiękną. Wlać mleko sojowe i gotować przez 2 minuty, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać ugotowany makaron. Wsypać koperek, liście szpinaku i wymieszać. Przed podaniem posypać skórką z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE