Lucinda Scala  Quinn

Ricotta na słodko z czekoladą


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Ricotta na słodko z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg ricotty

¼ szklanki cukru

½ szklanki posiekanej czekolady deserowej (ok 7 dag)

¼ szklanki posiekanych orzechów lub rodzynek (opcjonalnie)

paczka herbatników lub słodkich sucharków (do podania)

świeże owoce: winogrona

brzoskwinie itp. (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Wyłożyć ricottę na duże sito, odsączyć (ok 20 minut). Ser przełożyć do dużej miski. Utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Można przechowywać w lodówce pod przykryciem do 8 godzin. Przed podaniem dodać orzechy i rodzynki. Podawać z owocami i sucharkami

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki a la Gundel
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekolada z orzechami i kandyzowanym imbirem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z mascarpone
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapieczone lody z sosem zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.