Marta Dymek

Polska surówka z kalafiora


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 2161

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kalafiora

2 ogórki kiszone

1 - 2 ząbki czosnku

½ pęczka koperku

¼ pęczka szczypiorku

1 - 2 łyżki soku z cytryny

2 - 3 łyżki oleju z lnianki

sól

czarny pieprz

Przygotowanie:

Kalafior zetrzeć na tarce.
Ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę, a koperek, szczypiorek i czosnek drobniutko posiekać.
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i dokładnie wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Wietnamska sałatka z pieczonym kurczakiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka ziemniaczana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z buraków z winem i winogronami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

majciuś

postów: 2

14.11.2016 13:00

CYTUJ

Ścieramy kalafior na dużych oczkach na tarce, wcześniej dzielimy go na ćwiartki dla ułatwienia (razem z łodygami trzemy)-wiedza z programu. W programie był podany sos: czyli sok z cytryny, olej rydzowy, coś słodkiego (syrop z agawy/miód/cukier) i spora szczypta soli. Mieszamy sos i przelewamy do miski z kalafiorem i łączymi sos z kalafiorem i dodatkami.

krolik111

postów: 2

07.11.2016 20:33

CYTUJ

na jakiej tarce był tarty kalafior?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.