Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami

Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami zobacz Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami 2018-06-04 15:26:56
Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie warzywa pokrój na małe kawałki, plasterki lub w kostkę. Pokrojone warzywa przesmaż na oleju w dużym garnku. Następnie warzywa zalej bulionem. Do podgotowanych warzyw dodaj kiszone grzyby. Do zupy dodaj świeży tymianek, rozmaryn, ziele angielskie i liść laurowy.
Zupę dopraw solą i pieprzem i gotuj przez ok. 30- 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dolej żur i gotuj zupę przez kolejne 10 minut.
W misce połącz mąkę, śmietanę i dolej odrobinę ciepłej zupy bez warzyw. Całość wymieszaj i wlej do zupy. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE