Michael  Smith

(odc.119) salsa pomidorowa


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.119)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.119) salsa pomidorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 (800 g) puszka całych pomidorów

1 średnio ostra żółta chili

wypestkowana i drobno posiekana

1 pęczek kolendry

posiekanej

1 czerwona cebula

drobno posiekana

1 limonka

wyciśnięta i otarta ze skórki

 

 

Przygotowanie:


Rozgnieć pomidory dłońmi lub zmiel na puree. Wymieszaj je z sosem z puszki i pozostałymi składnikami. Najlepiej pozostaw salsę przez noc, żeby aromaty się połączyły, choć również możesz ją podać natychmiast po przyrządzeniu. Spróbuj użyć pikantniejszej papryczki w miejsce podanej w przepisie.

powrót

Podobne przepisy

(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.