Namy z warzywami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 10 arkuszy papieru ryżowego
- 3 ogórki gruntowe
- papryczka chilli
- 5 grzybów mun
- garść namoczonego makaronu ryżowego
- kilka gałązek bazylii tajskiej
- limonka
- olej sezamowy
- łyżka octu ryżowego
- łyżka sosu rybnego
- Sos:
- limonka
- łyżeczka oleju sezamowego
- łyżka octu ryżowego
- łyżeczka miodu
- ząbek czosnku
- papryczka chilli
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- kilka listków kolendry
- 60 ml wody
Przygotowanie:
Obierz ogórki, pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj pokrojone chilli, bazylię, grzyby mun i makaron ryżowy. Całość polej olejem sezamowym, octem ryżowym, sosem rybnym i sokiem z limonki. Farsz dokładnie wymieszaj i zawiń w papier ryżowy.
Przygotuj sos. Do miseczki wlej sok z limonki, ocet ryżowy, miód i sos sojowy. Dodaj posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Dla podkreślenia smaku dodaj kolendrę. Smacznego!
Przygotuj sos. Do miseczki wlej sok z limonki, ocet ryżowy, miód i sos sojowy. Dodaj posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Dla podkreślenia smaku dodaj kolendrę. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze