Gorąca czekolada

Gorąca czekolada
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Kiedy czekolada rozpuści się zupełnie, a całość będzie dobrze gorąca - rozbić trzepaczką. Papryczkę chilli pokroić na duże kawałki i dodać do gotującej czekolady. Po kilku minutach chilli wyłowić i przelać do kubków lub filiżanek.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA