Gorąca czekolada

Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 tabliczka czekolady
- łyżeczka cukru cynamonowego
- 1 szklanka mleka
- ½ szklanki śmietany
- świeża papryka chilli
Przygotowanie:
Składniki wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Kiedy czekolada rozpuści się zupełnie, a całość będzie dobrze gorąca - rozbić trzepaczką. Papryczkę chilli pokroić na duże kawałki i dodać do gotującej czekolady. Po kilku minutach chilli wyłowić i przelać do kubków lub filiżanek.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze