Gorąca czekolada

Gorąca czekolada
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Składniki wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Kiedy czekolada rozpuści się zupełnie, a całość będzie dobrze gorąca - rozbić trzepaczką. Papryczkę chilli pokroić na duże kawałki i dodać do gotującej czekolady. Po kilku minutach chilli wyłowić i przelać do kubków lub filiżanek.

© Jacek Sikora

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE