Roger Mooking

Makaron orzo z suszonymi pomidorami i papryką


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski

Makaron orzo z suszonymi pomidorami i papryką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 szklanka makaronu orzo, przygotowanego wg wskazań na opakowaniu

1 szklanka pokrojonej w kostkę pieczonej papryki

1 szklanka pokrojonych w kostkę suszonych pomidorów w oleju

skórka 1 cytryny

½ pęczka posiekanej pietruszki

1 posiekany ząbek czosnku

sól

pieprz





Makaron orzo z suszonymi pomidorami i pieczoną papryką:

Ugotuj makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu. Jeszcze ciepły przełóż do miski. Dodaj pieczoną paprykę, suszone pomidory, skórkę cytryny i czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekaną pietruszkę. Przed podaniem wymieszaj.



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".



powrót

Podobne przepisy

Pampuchy poznańskie z mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lasagne al forno
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Paella makaronowa z owocami morza z ostrą pikadą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z trzema serami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z serem pleśniowym
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.