Ciasteczka wytrawne z kaszy jęczmiennej

Ciasteczka wytrawne z kaszy jęczmiennej
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • szklanka pure z dyni
  • 1 nieduży ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • ½ łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • odrobina masła klarowanego
  • sezam niełuskany
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upieczoną w piekarniku dynię zmiksuj z kiszonym ogórkiem startym na tarce o drobnych oczkach.
Dodaj przyprawy, olej, a następnie dołóż do kaszy jęczmiennej ugotowanej na sypko. Połącz z posiekaną cebulką podsmażoną na złoto.
Wymieszaj i posól do smaku.
Tak przygotowaną masę wykładaj łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem i formuj okrągłe placuszki tej samej grubości.
Zapiecz w piekarniku w temperaturze 170º C przez 20-30 minut.
Ciasteczka smakują na ciepło i na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA