Makaron zagniatany z nacią pietruszki

Makaron zagniatany z nacią pietruszki
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagnieść ciasto makaronowe ręcznie lub w malakserze. Jeżeli jest mało elastyczne dolać odrobinę oliwy. Rozwałkować na cienkie plastry, pokroić w szerokie pasy. Na plastrze ciasta układać liście naci pietruszki, przykryć drugim plastrem ciasta i rozwałkować. Gotować w osolonym wrzątku. Do makaronu z pietruszką doskonale pasuje sos mięsny z pomidorami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE