Janella  Purcell

Gumbo z owocami morza


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Gumbo z owocami morza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg pokrojonej okry

2 łyżki mąki orkiszowej

2 łyżki oliwy

¼ filiżanki oliwy

1 posiekana cebula

½ filiżanki pokrojonego selera

½ filiżanki pokrojonej zielonej papryki

filiżanka mięsa z krewetek

łyżka rozgniecionego czosnku

puszka pomidorów

½ filiżanki natki pietruszki

2 liście laurowe

½ filiżanki drobno pokrojonej dymki

½ kg oczyszczonych krewetek

½ kg mięsa krabowego

2 litry bulionu rybnego

sól morska

pieprz

tabasco albo pieprz kajeński

 

 

Przygotowanie:


Smażyć okrę przez 15 minut na kilku łyżkach oliwy.

powrót

Podobne przepisy

Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmar z papryką i słodkim chilli
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.