Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo

Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo zobacz Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo 2018-06-19 13:00:49
Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Obieramy krewetki i oczyszczamy. W plastikowej misce zalewamy sosem mojo, oliwą oraz sokiem z limonki.
Obieramy cebule i kroimy w kółka, smażymy na dużej patelni.
Kiedy cebula jest złocista, odsuwamy ją na bok i na połowie patelni układamy krewetki. Smażymy na obu stronach jakieś 2 minuty.
Gdy krewetki podsmażą się, mieszamy je razem z cebulą i ponownie skrapiamy sokiem z limonki. Szykujemy grzanki.
Krewetki lądują na półmisku ozdobione pięknie natką kolendry.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE