Tomasz Jakubiak

Grillowane cykorie z salsą serową i chipsami z boczku


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

odsłon: 9051

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 - 6 sporych cykorii

łyżka masła

2 łyżki cukru

pieprz świeżo mielony

kolendra

oliwa z awokado

3 serki topione

pół szklanki mleka

można dać więcej zależy od serka

3 dag startego sera cheddar

odrobina posiekanej kolendry

10 plastrów wędzonego boczku

 

Przygotowanie:

W garze zagotuj wodę, dodaj masło i cukier, po czym na chwilę wrzuć cykorie. Ugotowane cykorie grilluj. Do rondelka wlej mleko i dorzuć serki topione oraz cheddar. Jak już ser się rozpuści dodaj kolendrę. Chipsy z boczku rób w piecu przykryte drugą blachą, aby się nie wyginały.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Burgery z indyka
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.