Gary  Mehigan

Fasola z alaski


Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Fasola z alaski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki stołowe oliwy

1 drobno posiekana cebula

2 ząbki czosnku

2 drobno posiekane papryczki chilli „bullet” (bez nasion)

1 łyżeczka prażonego i zmielonego kminu rzymskiego

1 łyżeczka prażonej i zmielonej kolendry

200 g pancetty w plastrach

750 g passaty (gesty sos pomidorowy)

24 krople tabasco

2 filiżanki namoczonej i ugotowanej fasoli limeńskiej

¼ filiżanki kanadyjskiego syropu klonowego

¼ filiżanki posiekanej natki pietruszki

porwane liście bazylii

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzać oliwę na małym ogniu. Wrzucić cebulę, czosnek, chilli, kmin rzymski, kolendrę i pancettę. Smażyć na małym ogniu przez 5 minut. Wlać passatę i tabasco. Wrzucić fasolę, gotować przez 10 minut na małym ogniu. Dodać syrop klonowy i zioła. Doprawić do smaku. Podawać z 4 jajami sadzonymi, 8 tostami z masłem i 8 plastrami przysmażonego boczku.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tapas
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.