Wrap z jajkiem

Wrap z jajkiem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
2 łyżeczki oliwy
2 jajka
1 łyżeczka białego pieprzu
1 łyżeczka mirinu
2 kawałki chleba górskiego
2 łyżki miękkiego koziego sera
kilka plasterków ogórka
garść posiekanej kolendry
2 filiżanki młodego szpinaku
2 dymki
1 łyżeczka tamari

Przygotowanie:
Oliwę rozgrzać na patelni. Jajka rozmącić z solą, pieprzem i mirinem. Połowę wlać na patelnię i usmażyć w formie omletu. Tak samo usmażyć drugi omlet.
Na każdym kawałku chleba rozłożyć połowę sera i położyć omlet. Dodać pozostałe składniki i zwinąć.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE