Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami

Pieczony słodki ziemniak z nerkowcami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
2 filiżanki pokrojonego w kostkę słodkiego ziemniaka

Sos:
1 łyżka oleju z otrębów ryżowych
półtorej łyżki octu umeboshi
1 łyżeczka mirinu
1 łyżka jasnego sosu sojowego
1 łyżka dashi
1 łyżka syropu ryżowego albo miodu
1 filiżanka prażonych nerkowców
natka kolendry do przybrania

Przygotowanie:
Kawałki ziemniaka rozłożyć na blasze i skropić olejem. Piec 20-30 minut w temperaturze 180°C.
Składniki sosu wymieszać i polać ciepłe jeszcze kawałki ziemniaka.
Przybrać posiekaną kolendrą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE