Carottes vichy

Carottes vichy
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
900 g marchewki
4 łyżki masła
1 – 2 łyżeczki cukru
sól
soda oczyszczona
garść posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:
Pokroić marchewkę w talarki. Wrzucić na patelnię z masłem, solą, cukrem, sodą i miarką wody. Przesmażać, mieszając od czasu do czasu, aż marchewka zmięknie, a płyn odparuje do postaci glazury. Posypać pietruszką.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA