Carottes vichy

Carottes vichy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przepis

Składniki:
900 g marchewki
4 łyżki masła
1 – 2 łyżeczki cukru
sól
soda oczyszczona
garść posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:
Pokroić marchewkę w talarki. Wrzucić na patelnię z masłem, solą, cukrem, sodą i miarką wody. Przesmażać, mieszając od czasu do czasu, aż marchewka zmięknie, a płyn odparuje do postaci glazury. Posypać pietruszką.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE