Maryla Musidłowska

Bollito misto


Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 7966

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg łopatki wołowej

1 kura (kapłon albo pularda)

ok. 500 g kulki cielęcej

500 g surowej kiełbasy wieprzowej przyprawionej czosnkiem

3 marchwie

4 łodygi selera naciowego

1 nieduży por

2 cebule

sól

pieprz w ziarnach

 

 

Przygotowanie:


Do dużego garnka wlej wodę, wsyp pieprz i sól. Kiedy woda się zagotuje włóż wołowinę. (Mięso ma się ugotować nie tracąc smaku ale nie wygotować do wywaru.) Zmniejsz ogień i pozostaw mięso na gazie na ok. 30 minut. Dodaj pokrojoną na 4 części kurę. Pokrój warzywa i dodaj wraz z cielęciną do gotującego się mięsa. Gotuj około godziny. Włóż półmisek - na którym chcesz zaserwować mięsa - do piekarnika, aby podać mięsa na gorącym półmisku. Nakłuj kiełbasę, zalej ją w rondelku osoloną wodą i podgrzej. Ugotowane mięsa wyjmij z garnka. Pokrój na plastry. Pokrój kiełbasę. Ułóż mięsa i kiełbasy na półmisku. Podawaj z sosem bagnet verd (salsa verde).

powrót

Podobne przepisy

Kurczak w stylu trynidadzkim
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotlety schabowe z jabłkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ślepe zięby w piwnym sosie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Śniadanie starego McDonalda
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.