Kiełbaski nie całkiem w bułkach

Kiełbaski nie całkiem w bułkach
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ponakłuwaj kiełbaski widelcem. Smaż na patelni, 2 minuty z każdej strony. Wlej wino, przykryj patelnię i gotuj kiełbaski, aż będą gotowe, około 10 min. Zdejmij pokrywkę i gotuj, aż wino wyparuje. Rozwałkuj lub rozgnieć 4 kawałki ciasta na pizzę. Stwórz z nich kwadraty, w które zawiniesz kiełbaski. Posmaruj ciasto musztardą. Ułóż kiełbaski, zawiń i sklej. (Możesz całkowicie schować kiełbaski w cieście albo pozwolić, żeby ich końce wystawały, co wygląda lepiej). Posmaruj ciasto jajkiem. Piecz na blasze w temperaturze 200°C przez 20 minut. Pokrój i podawaj jako przystawkę do drinków lub zjedz jak hot-doga z ketchupem!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE