Jacek Sikora

Banany z rusztu


Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Banany z rusztu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 banany im twardsze tym lepiej

50 g orzechów laskowych lub innych

50 g brązowego cukru

50 ml rumu

2 goździki

opakowanie cukru waniliowego

lody waniliowe i jagodowe

wedle uznania

 

Przygotowanie:

Cukier brązowy i wanilinowy wymieszaj z orzechami i utłuczonymi goździkami. Banany ze skórką nadkrój tak, by utworzyć w nich sporą kieszonkę. Napełnij kieszonki bananów. Skrop to rumem. Piecz na średnio rozgrzanym grillu, aż skórka zbrązowieje, a cukier się roztopi. Podawaj z lodami waniliowymi i jagodowymi.

powrót

Podobne przepisy

Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowa pascha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.