Jacek Sikora

Banany z rusztu


Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Banany z rusztu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 banany im twardsze tym lepiej

50 g orzechów laskowych lub innych

50 g brązowego cukru

50 ml rumu

2 goździki

opakowanie cukru waniliowego

lody waniliowe i jagodowe

wedle uznania

 

Przygotowanie:

Cukier brązowy i wanilinowy wymieszaj z orzechami i utłuczonymi goździkami. Banany ze skórką nadkrój tak, by utworzyć w nich sporą kieszonkę. Napełnij kieszonki bananów. Skrop to rumem. Piecz na średnio rozgrzanym grillu, aż skórka zbrązowieje, a cukier się roztopi. Podawaj z lodami waniliowymi i jagodowymi.

powrót

Podobne przepisy

Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Galaretka z suszu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy z wanilią i różową gruszką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.