Banany z rusztu

Banany z rusztu
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia kreolska

Składniki:

  • 4 banany im twardsze tym lepiej
  • 50 g orzechów laskowych lub innych
  • 50 g brązowego cukru
  • 50 ml rumu
  • 2 goździki
  • opakowanie cukru waniliowego
  • lody waniliowe i jagodowe
  • wedle uznania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cukier brązowy i wanilinowy wymieszaj z orzechami i utłuczonymi goździkami. Banany ze skórką nadkrój tak, by utworzyć w nich sporą kieszonkę. Napełnij kieszonki bananów. Skrop to rumem. Piecz na średnio rozgrzanym grillu, aż skórka zbrązowieje, a cukier się roztopi. Podawaj z lodami waniliowymi i jagodowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA