Bagna cauda

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bagna cauda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g oliwy z pierwszego tłoczenia

200 g czosnku

200 g anchois w oliwie

40 g masła

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Czosnek obrać i drobno posiekać. Anchois osączyć i drobno posiekać. Wlać oliwę do rondla, dodać czosnek i anchois. Mieszając podgrzewać na jak najmniejszym ogniu przez 15-20 minut, aż czosnek się zeszkli, a anchois rozpadną. Doprawić pieprzem, dodać masło i dobrze wymieszać. Postawić rondel na podgrzewaczu i podać z warzywami do maczania.

powrót

Podobne przepisy

Pesto kolendrowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z wędzonej makreli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.