Pierożki z jagnięciną

Pierożki z jagnięciną
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.60
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Przepis


Składniki
1 filiżanka zmielonej jagnięciny
1 łyżka stołowa posiekanej natki
1 łyżka stołowa posiekanego tymianku
2 płaty słonego, kruchego ciasta
teflonowa blacha do mini-muffinów

Przygotowanie
Z ciasta wyciąć krążki i położyć w zagłębieniach blachy. Wymieszać mięso z ziołami. Położyć porcje na cieście tak, aby mięso nie dosięgało krawędzi. Docisnąć ciasto i ładnie zawinąć. Piec w temperaturze 200°C przez 10 minut.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE