Tort Pawłowej

Tort Pawłowej zobacz Tort Pawłowej 2018-06-19 13:01:12
Tort Pawłowej
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Składniki:

Beza:

  • 4 białka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka bardzo zimnej wody
  • szczypta proszku do pieczenia
Dekoracja:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubijając łączymy z pozostałymi składnikami. Masę przekładamy do tortownicy o średnicy 22-24 cm, wyłożonej pergaminem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150°C. Pieczemy przez pół godziny po czym zmniejszamy temperaturę do 100ºC i pieczemy jeszcze przez 25 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim bezę jeszcze godzinę. Przed podaniem ubijamy bitą śmietanę, nakładamy ją na bezę i dekorujemy owocami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Gal 6 lat temu

Mój torcik opada minimalnie i nie wygląda jak naleśnik :), ale jak sie robi bez ...tego czegos to tak , wychodzi...

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE