Pierogi z ciasta ryżowego

Oceń przepis:
Przygotował:
Adriana Marczewska
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
Składniki:
- gotowe, pszenno- ryżowe ciasto do pierogów.
- jajko
- Farsz:
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 300 g białego sera
- jajko
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- szczypta herbaty miętowej
- garść świeżej mięty
- łyżka oliwa
- Okrasa:
- 2 cebule
- garść ekspandowanego amarantusa
- kilka liści mięty
Przygotowanie:
Kaszę ugotuj na sypko, dodaj biały ser i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj miętową herbatę, posiekane listki świeżej mięty i oliwę. Farsz dokładnie wymieszaj. Przygotuj okrasę. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, następnie przełóż do miseczki. Dodaj amarantus i miętę.
Nałóż farsz na ciasto, jego brzegi posmaruj jajkiem i sklejaj w dowolnej formie. Pierożki wrzuć do gotującej się wody. Wyjmuj po 30 sekundach po wypłynięciu na wierzch. Pierożki podawaj na talerzu z okrasą i listkiem mięty.
Nałóż farsz na ciasto, jego brzegi posmaruj jajkiem i sklejaj w dowolnej formie. Pierożki wrzuć do gotującej się wody. Wyjmuj po 30 sekundach po wypłynięciu na wierzch. Pierożki podawaj na talerzu z okrasą i listkiem mięty.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Pierogi i pierożki
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze