Pieczony kurczak w szałwii

Kurczak pieczony w szałwii zobacz Kurczak pieczony w szałwii 2018-08-13 12:58:26
Kurczak pieczony w szałwii
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Puree z pieczonych warzyw:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kurczaka natrzyj solą, posiekanym oregano i szałwią. Przełóż do naczynia. Zalej winem i wstaw do lodówki na dobę.
Zamarynowanego kurczaka odsącz i przełóż do brytfanki razem z ziołami, w których się marynował. Mięso piecz w 180 stopniach przez 40-45 minut.
Idealnym dodatkiem do pieczonego kurczaka będzie purée z pieczonych warzyw. Pasternaki pokrój na kawałki i przełóż do brytfanki. Dodaj kawałki cebuli, czosnek i pokrojoną papryczkę. Warzywa skrop oliwą i octem. Na koniec dodaj świeży tymianek. Piecz w nagrzanym piekarniku do miękkości.
Upieczone warzywa zmiksuj na purée i dopraw solą. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE