Tarta na cieście francuskim z wędzoną makrelą, gruszką i serem Lazur

Tarta na cieście francuskim z wędzoną makrelą, gruszką i serem Lazur
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Tarty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ciasto francuskie wykładamy do formy, nakłuwamy lekko widelcem i wkładamy na ok. 5-7 minut do piekarnika nagrzanego do 200 st. Na cieście kładziemy papier z czymś ciężkim (fasola, inna forma do ciasta), przypiekamy i studzimy chwilę, zanim nałożymy farsz. Gruszki obieramy i kroimy na kawałki, ser pleśniowy w kostkę, a żółty ścieramy na tarce. Makrelę dzielimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy równomiernie na spodzie, dodajemy gruszkę, posypujemy tymiankiem i polewamy masą jajeczną. Pieczemy ok. 20-30 minut w temp. 200 st.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE