Pasztet z kaczych wątróbek

Pasztet z kaczych wątróbek
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 160°C. W żaroodpornym naczyniu ułóż w jednej warstwie wątróbki. Dodaj czosnek i liście bazylii. Polej brandy. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Duś przez 30 minut raz obracając. Są gotowe, gdy staną się brązowe na wierzchu, a pozostaną różowe wewnątrz.
Przełóż razem z płynem do robota kuchennego. Dodaj masło. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw, przełóż do kokilek i pozostaw do wystudzenia. Sklaruj masło, nalej na gotowe porcje pasztetu. Dla ozdoby ułóż liście bazylii. Wstaw do lodówki, aby pasztet się ściął. Podawaj z opalonymi cząstkami pomarańczy i tostami melba.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE