Dorada w liściach winorośli

Dorada w liściach winorośli
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • dorada (około 400 g)
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • pół ząbka czosnku
  • sól i pieprz
  • 4-5 liści winorośli
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina

Kalkulator wag i miar

Przepis

Doradę oczyszczamy z wnętrzności i myjemy pod zimnym strumieniem bieżącej wody. Nadziewamy brzuszek rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Układamy liście winorośli na brytfannie, kładziemy rybę i owijamy w liście. Pieczemy doradę w piekarniku nagrzanym do temperatury 220º Celsjusza przez 20-25 minut. Na dwie minuty przez końcem polewamy czerwonym winem. Podajemy rybę skropioną oliwą extra vergine.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE