Kluski chrzanowe

Kluski chrzanowe
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wrzuć do malaksera mąkę, proszek do pieczenia, tartą bułkę i masło. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj drobno starty chrzan i miksuj, aż powstanie masa przypominająca zacierki. Przełóż do miski. Dodaj skórkę startą z gorzkich pomarańczy, posiekaną natkę i szczyptę posiekanego rozmarynu. Wlej białko i dokładnie wymieszaj. Wyłóż ciasto na stolnicę i oprósz mąką, żeby się nie kleiło. Uformuj wałek, podziel na 8 równych części i utocz kulki. Ułóż je na pergaminie posmarowanym masłem. Gotuj na parze. Będą gotowe po 20 minutach. Przed podaniem można je posmarować roztopionym masłem. Pasują do duszonej wołowiny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE