Kanapka z kurczakiem

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso kroimy w paski i marynujemy w przyprawach i odrobinie oliwy z oliwek przez 3 godziny. Imbir i czosnek miksujemy z oliwą. Kurczaka obsmażamy na patelni beztłuszczowej. Dodajemy do niego pastę z imbiru i czosnku, masło orzechowe i śmietankę kokosową. Smażymy przez 2 minuty. Kiedy wszystko zgęstnieje, dodajemy chili, kolendrę i szalotki. Z chleba robimy grzanki. Smarujemy je majonezem i nakładamy aromatycznego kurczaka. Posypujemy natką kolendry. Podajemy z frytkami i schłodzonym piwem lub winem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE