Zupa Pho z wieprzowiną

Oceń przepis:
Składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego
- 200 g polędwicy wieprzowej
- makaron krajanka
- 1 limonka
- 1 łyżka ziaren kolendry
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 laska cynamonu
- 2 ząbki czosnku
- 1 korzeń imbiru
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 papryczka chili
- świeża kolendra
Przygotowanie:
Rozgrzej patelnię i wsyp na nią ziarna kolendry, gwiazdkę anyżu, laskę cynamonu i rozgniecione ząbki czosnku. Zagotuj bulion drobiowy i dodaj do niego podprażone składniki z patelni. Imbir obierz, ponacinaj nożem, lekko rozgnieć, opiecz i wrzuć do bulionu. Zupę przypraw łyżką cukru trzcinowego i łyżką sosu rybnego. Do gorącego bulionu dodaj sok z połowy limonki. W osobnym garnku ugotuj makaron. Pokrój drobno papryczkę chili, a wieprzowinę pokrój w cienkie plasterki. Na talerz nałóż makaron, plastry surowego mięsa. Posyp chili i świeżą kolendrą. Wlej zupę odcedzając ją przez sitko. Podawaj z limonką.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zupy
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze