Zupa Pho z wieprzowiną

Zupa Pho z wieprzowiną
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej patelnię i wsyp na nią ziarna kolendry, gwiazdkę anyżu, laskę cynamonu i rozgniecione ząbki czosnku. Zagotuj bulion drobiowy i dodaj do niego podprażone składniki z patelni. Imbir obierz, ponacinaj nożem, lekko rozgnieć, opiecz i wrzuć do bulionu. Zupę przypraw łyżką cukru trzcinowego i łyżką sosu rybnego. Do gorącego bulionu dodaj sok z połowy limonki. W osobnym garnku ugotuj makaron. Pokrój drobno papryczkę chili, a wieprzowinę pokrój w cienkie plasterki. Na talerz nałóż makaron, plastry surowego mięsa. Posyp chili i świeżą kolendrą. Wlej zupę odcedzając ją przez sitko. Podawaj z limonką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE