Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii

Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Przygotowanie:

Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię i wytopić smalec. Kiedy skwareczki będą chrupiące, posypać dorsza solą i odrobiną pieprzu, obtoczyć w mące i ułożyć na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony, uważając, żeby nie przesuszyć ryby—ma być soczysta wewnątrz. Podawać filety posypane skwareczkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE