Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii

Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Przepis

Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię i wytopić smalec. Kiedy skwareczki będą chrupiące, posypać dorsza solą i odrobiną pieprzu, obtoczyć w mące i ułożyć na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony, uważając, żeby nie przesuszyć ryby—ma być soczysta wewnątrz. Podawać filety posypane skwareczkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE