Dorsz ze skwareczkami z Nowej Funlandii

Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriot
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
Przygotowanie:
Słoninę pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię i wytopić smalec. Kiedy skwareczki będą chrupiące, posypać dorsza solą i odrobiną pieprzu, obtoczyć w mące i ułożyć na patelni. Smażyć kilka minut z każdej strony, uważając, żeby nie przesuszyć ryby—ma być soczysta wewnątrz. Podawać filety posypane skwareczkami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE
Komentarze