Ciastka włoskie biscottis

Ciastka włoskie biscottis
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przepis

Uprażyć orzechy nerkowca na patelni. Wbić jajka do miski, dodać szczyptę soli. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę, dodając cukier po łyżeczce. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do masy, dodać uprażone orzechy, wymieszać. Ciasto formować w wałki rękoma zmoczonymi w zimnej wodzie. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 5 minut w temperaturze 175 stopni, potem jeszcze 15 minut w temperaturze 150 stopni. Wyjąć ciasto, pokroić w grube plastry, a następnie obsuszyć je w niskiej temperaturze w piekarniku lub opiec w tosterze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE