Horchata

Horchata
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Dania wegańskie

Składniki:

do podania: lód

Kalkulator wag i miar

Przepis

Namoczony ryż oraz cynamon odcedzić i wrzucić do blendera kielichowego, miski lub wysokiego naczynia blendera. Wlać 2 szklanki wody i miksować przez 1 minutę na średnich obrotach – ryż nie powinien stać się zbyt drobny, bo wtedy w horchacie pozostanie wyczuwalny proszek.
Dwukrotnie przecedzić przez sito wyłożone gazą i odstawić. Czekoladę oraz daktyle posiekać. W małym rondelku podgrzać mleczko kokosowe, czekoladę, daktyle oraz wanilię i mieszać aż do rozpadnięcia się daktyli oraz zagotowania mleczka.
Gorące mleczko przelać do cynamonowej wody ryżowej i ponownie zmiksować. Podawać z lodem lub na gorąco, tak jak kakao.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE